woensdag 3 november 2010

Lange vingers (Biscuits à la Cuiller)


Lange vingers.Lange vingers.Blz. 812
(voor 25 stuks)
Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
1 grote bakplaat , zo groot als de oven is.
1 eetlepel zachte boter
bloem spuitzak met glad mondstuk
circa 1 cm in doorsnee
Poedersuiker in strooidoos


De smaak was wel heerlijk!!!!!
2 Bakplaten ( ik heb er maar 1 en dat gaat natuurlijk ook)
1 eetlepel zachte boter
bloem
spuitzak met glad mondstukje van liefs 1 cm.
120 g poedersuiker in een strooier.


Verwarm de oven voor tot 150 graden.
Prepareer de bakplaten: beboter ze licht, stuif er wat bloem over en klop de overtollige bloem eraf. Doe het spuitmondje in de spuitzak. Zet alle ingrediënten klaar.

Mixer of garde
mengkom
100 g suiker
3 eidooiers
2 theelepels vanille - essence


Strooi al kloppend de suiker geleidelijk door de eidooiers, voeg de vanille-essence toe en blijf kloppen tot het mengesel dik en lichtgeel is en in een dikke rimpel terugloopt. ( zie ook blz 103)

3 eiwitten
snufje zout
1 eetl. suiker

Klop de eiwitten met het zout totdat u er slappe pieken van kunt trekken.
Strooi dan de suiker erbij en klop tot het eiwit in stijve pieken blijft staan.( zie blz 168)


rubber spatel
70 g gezeefde bloem


Schep 1/4 gedeelte van de eiwitten op het dooier-suikermengesel, strooi er 1/4 gedeelte van de gezeefde bloem op en spatel heel voorzichtig tot alles enigzins vermengd is. Voeg er vervolgens 1/3 van de rest van het eiwit toe, stuif er 1/3 van de van de rest van het eiwit toe, stuif er 1/3 van de resterende bloem over en spatel ze weer door tot een wat onregelmatig mengsel. Herhaal deze handeling met de helft van hetresterende eiwit en bloem en ten slotte met de rest van het eiwit en de bloem.
Sp-atel het beslag niet te grondig door, want dan zakt het in en verliest het zijn luchtigheid. Het moet licht en luchtig blijven.

Schep het beslag in een spuitzak en spuit er "vingers"van ( 10 cm lang en 4 cm breed) Vul de zak niet helemaal en druk niet te hard om ook in deze fase het beslag luchtig te houden. Houd steeds 1,5 cm ruimte tussen de de koekjes. Strooi er een dun laagje poedersuiker over. Houd, om de overtollige suiker te verwijderen, de bakplaat ondersteboven en klop zachtjes tegen de onderkant; de lange vingers zouden moeten blijven hangen, tenzij u ze ruw behandelt.

Bak ze 20 min. in de bovenste helft van de voorverwarmde oven. De koekjes zijn klaar als ze onder het laagje suiker bleekbruin zijn geworden. Van buiten moeten ze krokant zijn en vanbinnen zacht en droog.Te kort gebakken worden ze bij afkoelen klef. Bij te lang bakken worden ze te droog. Neem de lange vingers als ze klaar zijn direct met een pannekoekenmes van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten