vrijdag 12 november 2010

Een dag van mislukkingen

Het is vandaag echt herfstig, de laatste bladeren zijn nu wel van de bomen gewaaid.De muisjes vinden het ook echt veel te nat buiten en zoeken mijn gezellige keuken op.Er is een volhoudertje bij.Hij lijkt sprekend op de muis Ratatouille uit de bekende Wald Disneyfilm . Ik weet zeker dat ik iedere keer dezelfde muis vang omdat hij een kaal plekje in zijn nek heeft.Hij laat zich vangen, ik zet hem achter in de tuin over de heg in het land uit en vanmorgen zat hij gezellig weer in het keukenkastje in het valletje. Dus heb ik hem meegenomen in mijn auto richting mijn werk en 10 Km verder heb ik hem losgelaten, maar hij klemde zich vast.Omdat ik hem nu al een beetje ken, krijg ik zo'n raar gevoel alsof het beestje nu omkomt van de kou of ziek wordt van het vele water. Maar hij kan echt niet in het kastje blijven zitten. Hij knaagt alles kapot en zit dan overal in. Heb je de film Ratatouille nog niet gezien? Dan heb je een leuke film voor de Kerst in handen. Zoooo leuk. Kijk maar onderaan deze pagina naar de trailer. Vooral enig wanneer je van koken houd.
Maar het was een vreemd dagje.

Ik had een marmeren plaat gekocht in de keukenspeciaalzaak om deeg op te prepareren. Natuurlijk bleek die bij thuiskomst in 2 stukken te zijn, Niet gecontroleerd in de winkel natuurlijk. Maar eerst een nieuwe gehaald. De brioche die ik de vorige dag had laten rijzen is totaal mislukt. Na 3 maal gerezen te hebben in totaal 8 uur kwam er een piepklein dun tulbandje uit, zonder smaak en kraak en knoerhard.Het was ook geen tulband maar meer een armbandje. Meteen in de pedaalemmer gesmeten.Wel veel vis op de Markt gekocht en 2 liter visfond gemaakt.

In de namiddag zouden we het laatste gedeelte van de film over Sinterklaas opnemen. Maar het mocht niet regenen, want dan kon de Sinterklaas-troon niet mee op de bakfiets. De man van de 2 de handswinkel wilde hem wel lenen maar hij mocht niet nat worden.
Het regende natuurlijk wel en daarom ging het niet helemaal als gepland.De stoel paste zowiezo niet in de fietskar en moest in een vrachtauto.

Ik zou de auto besturen waar Adrie achterin zat met open klep en een filmcamera . "niet zo hard, stoppen!!!!Ja, midden op de straat blijven rijden....nu naar de kant...stoppen zei ik toch".Dat was het ritje.Dan naar het museum, maar de deur was dicht en Sinterklaas was naar de manege om zijn paard. Uiteindelijk had ik de sleutel en Sinterklaas was ook weer terug en nu moesten we voor het te donker werd de Sint filmen dat hij op zijn schimmel door het dorp liep. Maar de Sint was zijn zadel vergeten.Nu moest hij weer terug naar de manege om het te halen.
Hij had zijn paard gestald in zijn tuin naast de schuur. Daar zagen we opeens dat het lieve dier heerlijk de wietplanten in 3 kuipen zat op te eten. Ha ha....zou het toch nog een vliegende rit worden. Sinterklaas op en gedrogeerd paard.
En toen de Sint eenmaal was vertrokken en langs de huizen ging, zag je hem nauwelijks in het donker zitten. Nee, dit laatste was juist heel sfeervol . De Sint werd geflankeerd door 2 pieten die hem bijschenen met lampen. Het was heel mooi.
Het koken was niet erg succesvol doordat ik het kookboek van Julia niet begreep wat de Brioche betreft. Maar die doen we morgen over en dan maken we ook de vissoep.

1 opmerking:

  1. Nou Ria, ik vind dat je een heel fantastische blog hebt onderhand, met allemaal wetenswaardigeheden! En: soms ook echt hilarisch! Heel leuk! Wat een moed om al die dingen te maken en ook weer schoon te maken naderhand! Chapelure: Chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen