vrijdag 19 november 2010

Wijnmarinade voor varkensvlees/Marinade au vin/



1 eetl.zout
1/4nl droge wijn
1 dl wijnazijn
4 eetl.olijfolie
3 ttentjes knoflook door de helft
60 g wortels in plakjes
60 g uien in dunne ringen
1/2 theelepel peperkorrels
2 laurierbladen
1 theelepel thijm
1/4 theelepel van:
basilicum
dragon en munt
5 korianderzaadjes
5 jeneverbessen


Deze marinade kan je gebruiken voor karbonades, varkensoesters,
en kleine stukken om te braden, maar meestal wordt het alleen gebruikt voor bil of schouder.

Wrijf het varkensvlees in met zout. Vermeng de andere ingrediënten in een kom, leg het vlees erin en bedruip het. Leg een deksel op de pan en bedrijf het vlees enkele malen. ( 3 of 4 keer per dag)

Veeg voor het bakken de marinade van het vlees en laat het ongeveer een half uur uitlekken. Dep het daarna grondig met keukenpapier.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen