dinsdag 3 januari 2012

Verwenrecepten van Trude

Mijn vriendin Trude vertelde weer over de heerlijke kleine hapjes die ze maakt.
Ik wil ze wel delen met jullie.
Je hebt nodig:

(1)



- pakje carpaccio.
- doosje Boursin
- honing
- pijnboompitten
- lange platte stukken kroepoek





-Meng in een kom boursin en wat honing door elkaar.
(niet te veel honing, steeds proeven)
- voorzichtig een plakje carpaccio losmaken en op een
gladde snijplank leggen.
- in het midden een bolletje van het mengsel leggen, zo groot
als een, neem maar een theelepel.
- voorzichtig de carpaccio rond het bolletje vouwen
- pakketje op een stukje kroepoek leggen
- strooi er wat pijnboompitten op.

Dit is heerlijk als je het nog even in de koelkast zet.
SMAKELIJK.


(2)

je hebt nodig:
- pakje gerookte tamme eendenborst filet
- mango of ook heerlijk een kaki- of sharonfruit
- zakje rucola salade.


- schil de mango/sharonfruit en snij hier dunne reepjes van
- Je neemt een plakje eendenborst filet
( ik verwijder altijd het vette randje) en leg het op een snijplank.
- neem een blaadje rucolasla, leg hier de filet op en op de filetplak een
reepje mango/sharonfr.
- voorzichtig oprollen, de eerste zelf proeven,
dan de rest oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.

HEERLIJK EN MAGER.

Voor de verandering:

leg eens wat paté/krabsalade op een plat stukje kroepoek.
als je kroepoek met een garnaalsmaak hebt, kun je er eigenlijk alle visjes
op leggen, lekker luchtig.

Je hebt al een keer de paté tussen stukjes kletskop gelegd.
Ook een succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten