woensdag 11 januari 2012

Cantucinni






Het zijn Toscaanse koekjes zonder boter gemaakt. Je doopt ze in desert wijn of witte port, noem maar op.Doop ze in de koffie of de thee, dat is ook heerlijk. Maar in desertwijn kan ook .


Bereidingstijd:30-60 minuten
Ingrediënten
100 gram ongezouten amandelen met vlies
175 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram witte bastersuiker
1 vanillestokje (merg)
Zout
2 eieren
Rasp van 1 sinaasappel

Bereidingswijze
De enige echte!!!!
Meng in een kom de hele amandelen, bakmeel, suiker, merg van het vanillestokje en zout.
Klop de eieren in een kommetje los.
Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de eieren en het sinaasappelrasp erin.
Kneed alles goed door elkaar

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm elk stuk tot een soort staaf van 3 cm doorsnede. De rol moet overal even dik zijn.
Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak ze in een voorverwarmde oven (160°C) in 30 minuten lichtbruin.
Laat de staven afkoelen tot lauwwarm.
Snij in plakjes van 1 cm dik.
Leg de plakjes op het bakblik terug en bak nog 10 minuten in de oven.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten