vrijdag 13 januari 2012

Kerstkoekjes




200 g boter
140 g witte basterdsuiker
10 g melk
3 g zout
geraspte schil van 1 halve citroen
300 g zeeuwse bloem
3 g bakpoeder gezeefd
1 eetl. losgeklopt ei
100 g amandelschaafsel
100 g kristalsuiker

Meng de boter met de basterdsuiker. De melk en het zout. Roer de geraspte citroenschil erdoor
Laat het deeg afgedekt minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Rol daarna het deeg op een met bloem betoven werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik.
Steek er dan met een kerstkransjes-uitsteekvorm koekjes uit. Ik deed het met een ronde steker en heb daarna het binnenringetje met een spuitmand eruit gesneden.
Daarna het ei erover smeren met een kwastje, dan wat suiker erop strooien en dan de geschaafde amandelen.
Dit 25 min. in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Lekker voor straks bij de thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen