donderdag 5 januari 2012

Crème brûlée





Hier gaan we nog eens aan de Crème Brûlée.
Eigenlijk moet je het niet met de mixer doen. Maar gewoon met een garde.
Je doet de 8 eidooiers in een kom en klopt het met de garde even tot een geel mengsel. Niet te lang, want er mag geen schuim opkomen.


Voor 6 personen.

8 eidooiers
6 dl slagroom
80 g fijne cristal suiker
2 vanillestokjes.
4 eetlepels poedersuiker voor
het carameliseren.

Verwarm de oven voor tot 100 graden.

Klop de eidooiers en de suiker door elkaar in een grote kom.Doe het met een garde, want het moet maar net mengen.

Verwarm de slagroom in een pan op zacht vuur .Haal het binnenste van de vanillestokjes eruit en meng dit door de room.Doe er de stokjes ook nog even bij. Laat alles even trekken. Schenk dan de room bij de geklopte eieren en roer deze door elkaar.Nu komt het. Klop het iets op, maar het mag niet schuimen. Laat dit mengesel 30 min. staan. Zie je toch nog schuim, haal dat dan weg. Doe je het niet, dan stijft het geheel niet op.

Verdeel het mengsel over 6 ondiepe bakjes en zet ze in een ovenslee . Laat ze 1 uur bakken bij 100 graden . Beweeg dan even een schaaltje, om te zien of het mengesel gestold is. Dan afkoelen en zet ze nog 2 uur in de koelkast.

Bestrooi ze dan met poedersuiker en laat ze vervolgens carameliseren door er met een brander overheen te gaan.Zijn voor een paar euro te koop
Het gaat ook met een ander gasbrandertje.Leuk idee om te vragen voor je verja.ardag

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen