dinsdag 4 januari 2011

Warme papiollotten van banaan met specerijenHet is echt lekker. De steranijs met de vanille, banaan en kokos is een verrukkelijke combinatie.
Er is maar 1 minpuntje nl de banaan wordt iets kleurloos van uiterlijk, maar de smaak is subliem.

Hier komt hij:

4 bananen
200 g boter
2 vanillestokjes
4 steranijs
4 lepeltjes suiker
1 dl kokosmelk
versgemalen zwarte peper
1/2 liter karamrlroomijs
aluminiumfolie
kwastje

Verwarm de oven voor op 200 graden c
Snijd de folie in 4 stukken van 50 cm.
Vouw de stukken folie in twee├źn en sla ze als een boek weer open.Het binnenste deel van de folie insmeren met boter.Laar een rand van 20 cm over die je niet insmeert. Zorg ervoor dat het glimmende deel aan de binnenkant zit, anders wordt hij niet zo vlug warm. Leg nu de banaan op het beboterde deel . Snijd de vanillestokjes in de lengte door Leg een half vanillestokje en een steranijs bij de banaa. Strooi er wat suiker over en een beetje versgemalen peper over. Schenk er wat kokosmelk bij en leg er een paar klontjes boter op de banaan.
De folie dicht vouwen en de kant goed dicht maken zodat het pakketje hermetisch is afgesloten. Leg de papillotten 10 min. op een plaat in de voorverwrmde oven. Zet de oven op 100 graden. Wanneer de pakketjes goed zijn afgesloten komen ze als opgeblazen kussentjes uit de oven. Leg ze op de borden en laat ieder zijn eigen pakketje openvouwen.Serveer met een bolletje ijs.

Bon appetit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten