zaterdag 29 januari 2011

Merengue koekjesDeze Merengue zijn door een spuitzak gespoten. Mooier is om ze met een eetlepel te scheppen en dan met je vinger het mengsel eraf duwen.

We hebben nodig|

3 eiwitten
150 gr. fijne suiker
100 g gezeefde poedersuiker
snuifje zout
Doe de eiwitten in een vetvrije kom .Begin met de vetvrije handmixer het eiwit te kloppen.Meteen op hoge snelheid zetten. Je ziet dan dat je kleine hoeveelheid eiwit in een keer een enorm volume krijgt en mooi wit wordt.
Dan heel langzaam de fijne tafelsuiker erbij doen .Dan krijg je een taaier mengsel. Wanneer dat lekker stijf en een beetje taai is, dan doe je in een keer de poedersuiker erbij.
Dan voorzichtig de poederuiker erdoor "vouwen". Dat zeggen ze in Belgiƫ. Een mooier woord dan "scheppen"in dit geval.Neem dan een eetlepel en schep hem vol. Duw met een vinger het mengsel op je bakblik, waar je eerst vetvrij papier opgelegd hebt.

Midden in de voorverwarmde oven zetten op 110 graden. Na een half uur is het klaar. Bij afkoeling worden ze wel iets harder.Wanneer het koekje loslaat is hij goed. Je kan ook de oven op 80 graden zetten en het 3 uur laten staan. Dan worden ze harder. Geniet er van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten