maandag 31 januari 2011

Gegratineerde aardbeien met pastis/gratin de fraises au pastis











Dit is een van mijn allerlekkerste toetjes die je in de zomer kan eten. Het is echt in 10 min. klaar en iedereen is er dol op. Ik logeerde in Frankrijk en mijn zusje zou nakomen en zij bracht de mixer mee . Enkele vuurvaste schaaltjes haalden we bij de Emmausgangers.



Heerlijk. We haalden bakken met aardbeien en natuurlijk 1 fles pastis en aten meerdere malen dit toetje na het eten.

Wat hebben we nodig:

500 gram aardbeien
3 eidooiers
40 g fijne tafelsuiker
4 eetlepels pastis
eventueel 4 takjes munt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier, haal de kroontjes eraf en snijd de aardbeien in plakjes.Klop in een kom de eidooiers met de suiker met een handmixer dik en schuimig. Meng dan de drank erdoor.
Verdeel de aardbeien over 4 ondiepe ovenvaste schaaltjes en schenk de schuimige eimengsel erover.
Schuif de schaaltjes in het midden van de oven en laat ze 10 minuten licht kleueren.
Serveer het warm en garneer met wat blaadjes munt.

Geniet ervan.

bron:Seasons Leven & eten van het Franse platteland. van Heleen Oosterveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen