dinsdag 5 april 2011

Madeleines



Dit zijn de eerste madeleines. Je kan ze zoet maken , je kan ze hartig maken met rode en groen pesto, met pistachenootjes, met paddestoelen en walnoten, met groene groenten kan het ook. Of wat denk je van tuinkruiden, zalm en dille,garnalenmadeleines, of pittige madeleines. Noem het maar op. Alles te lezen in het handige boekjeMadeleines van Sandra Mahut en te bekomen bij Bianca Bonte.

De eerste madeleines. Dit is gemaakt met het zoete basisrecept .
Ingrediƫnten: 150 gezeefde bloem
125 g zachte boter
150 g suiker
2 grote eieren
2 eetlepels melk
1 theelepel bakpoeder

Het deeg:

Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem erbij en het bakpoeder. Roer er dan de zachte boter door met de 2 eetlepels melk.

Laat dit beslag 30 min. in de koelkast rusten.

Het bakken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul de goed ingevette vakjes van de vorm met 1 kleine eetlepel deeg. Zet het in de hete oven. Laat 3 min. bakken en draai dan de temperatuur terug naar 180 graden en bak verder 4 tot 6 minuten.




Madeleines zijn snel gaar.Wanneer ze te snel bruin worden moet de oven lager van temp. Haal ze na enkele minuten uit de vorm.

Zorg ervoor dat de vormpjes goed ingevet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten