woensdag 23 februari 2011

Aarbeiensoep / soupe de fraises au banyuls.




Zo zomers en toch heel warm voor nu. Je hebt nodig:

voor 6 personen:
500 graam aardbeien
50 gram suiker
350 ml banyuls.

Dat is het. In het vorige recept heb ik ook al over de heerlijke wijn banyuls gesproken.
Eet je graag toetjes en gebak, dan is een fles banyuls echt het puntje op de I.Nu kom ik toevallig veel recepten tegen waar banyuls in zit of waar banyuls heel goed bij past. Hier is het zelfst het hoofdbestanddeel.
Het recept komt uit het blad"leven in Frankrijk" nr.2.


Was de 500 g aardbeien en snijdt ze in vieren. Doe ze in een pan met 50 g suiker en laat het 5 min. op laag vuur koken. Zorg dat je wat aardbeien over hebt die je later er bovenop legt ter versiering. Na 5 min. doe je de 350 ml banyuls erbij en laat dat ook weer zachtjes pruttelen. Dan giet je alles in bakjes en laat je het afkoelen. Dan leg je enkele gesneden aardbeien er bovenop en voilĂ .......bon apetit. En geloof me......dit is heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen