vrijdag 10 mei 2013

Gekonfijte sinaasappel en citroenschijfjes.

Was 4 sinaasappels en 2 citroenen en snijd ze in schijfjes van 8 mm dik. Brengen een grote pan met 1 liter water aan de kook en doe er dan de schijfjes in. Laat dit 5 min. Koken zodat de schil zacht zal worden.

Schep dan de schijfjes over in een schaal en doe in het kokende water 600 gram suiker. Lost die op en giet dan dit suikermengsel over op schijfjes in de schaal. Laat dit even afkoelen, dek ze af en laat 24 uur staan.

De volgende dag moeten de schijfjes er weer even uit en het suikerwater gaat weer op het vuur. Nu gaat er weer 200 gram suiker bij. Dit weer koken en de schijfjes erbij doen en 3 min. Mee laten koken. Herhaal deze procedure nog 2 maal, met telkens opnieuw 200 gram suiker erbij. Laat de schijfjes een week staan. Dan uit laten lekken en gebruiken.

Dit recept komt uit dit wonderlijke boek. Hierin de lekkerste recepten van de mytische Parijse Chocolatiers.

Kocht het bij Bianca Bonte.

Ga er nog veel uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen