maandag 13 mei 2013

sinaasappel-chocoladecake 


Voor 2 cakes. Bereidingstijd 15 min. Baktijd 40 minuten.
Het beslag: 
 
2 sinaasappelen
280 g suiker
4 eieren
100 g slagroom ( verwarmd)
220 g bloem gezeefd
6 g bakpoeder
70 g boter ( gesmoltern)
70 g pure chocoladebolletjes
sinaasappelschilletjes voor de garnering
 
Dan de siroop
100 g water
sap van 2 sinaasappelen
100 g suiker
 
Het Beslag:
Was de sinaasappelen. Rasp de schil van de sinaasappelen boven de suiker om de smaak te behouden. Klop de eieren en de suiker schuimig in een kom tot de massa wit begint te worden. Voeg de verwarmde slagroom toe. Werk daarna de gezeefde bloem en het bakpoeder door de massa.
Voeg als laatste de gesmolten boter en de chocoladeballetjes toe. ( houd er een paar achter voor de garnering.) Het beslag moet mooi glad en glanzend zijn.
Bakken.
Bekleed 2 kleine cakeblikken met vetvrijpapier. Giet het beslag erin en bestrooi met de achtergehouden chocoladebolletjes. Zet 5 min. in een oven van 200 graden. Maak met een mes een inkeping in de bovenkant van de cakes en laat ze dan bij 155 graden 35 min. gaar worden. Controleer of ze gaar zijn door met een metalen satépen in het midden van de cake te prikken. Wanneer die er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort ze uit de blikken en laat ze afkoelen.
 
In siroop drenken
 
Maak de siroop door het water, het sinaasappelsap en de suiker aan de kook te brengen. Bestrijk de cake aan alle kanten of drenk hem heel kort in de koude siroop. Maak de cake af door de achtergehouden chocoladeballetjes en de geconfijte sinaaappelreepjes eroverheen te draperen.
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten