vrijdag 11 november 2011

Gevulde Speculaas.

Ja, hij komt er aan. De Sint is onderweg en wij gaan hem en zijn Pieten begroeten met zelfgemaakte gevulde speculaas.
Zondagmiddag moet ik voldoende gemaakt hebben voor al de Pieten en de Sint en Amerigo natuurlijk. Maar die laatste zal liever een zoete suikerbiet of een wortel hebben.



Aan de slag dus.

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 175°C
Gasoven: stand 3-4
Baktijd: 30-40 minuten

Ingrediƫnten:
250 g bloem
½ zakje Backin
zout naar smaak
2 el speculaaskruiden
150 g bruine basterdsuiker
150 g boter
3 el melk
250 g Dr. Oetker Amandelspijs

45 g Amandelen
1 eiwit
1 eidooier

Bereidingswijze:
Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor. Vermeng de amandelspijs met het eiwit.

Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier.


Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de koek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Druk HIER om de film te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen