zaterdag 24 december 2011

Peren sorbet



De tijd loopt door en het is weer de dag voor kerst, maar nu 2011.
Vorig jaar maakten we de sinaasappelsorbet en dit jaar wordt het de perensorbet.
We hebben nodig;

3 dl water
300 g suiker indikken in een pannetje, op het vuur ongeveer 10 min.

Ondertussen 3 rijpe peren schillen, klokhuizen eruit halendit in de blender doen. Dit aanlengen met 4 dl perensap.Ik gebruikte perelaere.
Hier komt nog bij:

1,5 citroen
2 lepels honing

Daarna de inhoud van de blender bij de suikersiroop in het pannetje doen en dit even goed mengen.
Stort dan deze moes in een grote platte schaal en zet deze in de diepvries.
Na 1 uur kan je kijken of het begint te stijven.
Wanneer het bevroren raakt, dan ieder kwartier met een vork de moes fijnprakken, zodat het niet een grote ijsmassa wordt.
Het moet zacht blijven.
Dat doe je ongeveer 6 keer en de volgende dag doe je het nog een keer.
Dan kan je er bolletjes van maken en in een glas doen.
Het glas in de diepvries zetten totdat je het opdient.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen