vrijdag 24 juni 2011

Zwartebessenlikeur







Het is zover. Wanneer je zwarte bessen in de tuin hebt en het is eind juni, dan moeten ze eraf en wanneer je dit recept maakt, dan heb je over 3 maanden , dus in de herfst, een heerlijke zwartebessen likeur. Je moet alleen even kijken of je 250 g suiker hebt en 1 fles wodka of andere eau de vie.



Hier komen de benodigdheden.

500 g zwarte bessen
250 g suiker
6 bladeren van de struik
2 kruidnagels
1 liter wodka of een andere eau de vie
2 glazen flessen van 1 liter












Ris de besen . Druk ze kapot met een vork en bestrooi ze met suiker. Laat dit 12 uur zo staan.Verdeel ze over de 2 flessen.






Doe in iedere fles 3 bladeren van de struik. Die 1 kruidnagel in iedere fles. Verdeel er dan de wodka over. Sluit de fles en schud ze goed. Zet de fles drie maanden weg. Zeef dan de drank door een fijne doek of koffiefilter. Druk de bessendrap goed uit en zeef het nog eens voor een beter resultaat. Giet de drank in schone flessen.En nu laat je die nog enkele weken rusten. Eventueel nog eens 3 maanden.Dan is het Kesrst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen