maandag 9 mei 2011

Clafoutis met morellen (zure kersen)



Wat is er heerlijker dan op een zomerdag een clafoutis te kunnen meenemen op de picknick of aan het zwembad of gewoon bij de thee wanneer je binnen bent. Maar met zulk weer als we nu al 1 maand hebben is het ideaal. Valt niet uit elkaar, iedereen lust het, het is fris door de kersen en de citroenrasp en het is met de handen te eten. Iedereen zal er dol op zijn . Maar het leuke is....het is zo klaar. Wel 3 kwartier in de oven, maar geen gedoe aan het aanrecht terwijl je buiten wilt zijn.

We hebben nodig:

3 eieren
125 g suiker
3 dl melk
150 g bloem
1/5 kg kersen of een grote pot kersen die je laat uitlekken
1/2 gerapte citroen
1 sn. zout
60 g boter


Ontpit de kersen ( of laat de keren uit pot uitlekken)
Zet de oven op 175 graden
Maak een luchtige massa van de 3 eieren, de suiker en de citroenrasp.Gewoon met de mixer of de kitchenAid.
Zeef de bloem en meng die er met een lepel door. Meteen ook het zout erbij doen.
60 g boter laten smelten en al roerende erdoor mengen en ook de lauwe melk erbij roeren.
Beboter een vuurvaste schaal, dan de kersen op de bodem leggen en het beslag er over heen gieten.
Op de onderste richel van de oven zetten en 40 tot 60 min. laten garen op 175 graden.

Eet hem lauw al toetje, dat is het lekkerste. Is hij koud, dan wordt hij stijver, maar is hij ook heerlijk, maar iets zwaarder.

Bon appetit.




Deze mooie fazanten haan zat ook af en toe in de tuin of vloog net achter het poortje het land in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen