zondag 26 februari 2012

chocolade chip cookies


dit is het meest klassieke amerikaans koekje dat er bestaat, staat op de site van jeroen meus.
een grote chocolade producent bood Ruth Wakefield levenslang gratis chocolade, als hij in ruil haar recept voor de koekjes op de verpakking mocht afdrukken. Van het een kwam het ander en intussen is het koekje wereldberoemd.

Een keukenmachine is wel handig.

Zorg ervoor dat de boter al uit de koelkat is gehaald.
Ik gebruik goede boter, maar dat moet niet.

250 g bloem
1 theelepel bakpoeder
120 g suiker
60 g havervlokken
200 g malse boter
1 ei
100 g donkere chocolade
1 vanillestokjes

Meng dit alles gewoon door elkaar maar doe de boter in kleine stukjes erdoor.
Op het laatt de klein gemaakte chocolade stukjes erdoor.
rol het geheel in een stuk huishoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal dan een stukje deeg eraf en draai het als een gehaktballetje tussen je handen.
Druk het met de palm van je hand plat.
Zet ze midden in de oven voor 20 min. in het midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen