maandag 15 november 2010

Le glorieux ( rijke, luchtige chocoladetaart)








Deze chocolade taart heb ik vanmiddag gemaakt omdat Adrie morgen jarig is.Beschrijving volgt.
Eerst even de link naar de film van Sinterklaas , die eindelijk na 3 weken compleet en af is.

http://www.ijzendijke-online.nl/ijzendijkenieuw/museum_sint_2010.html

Zo, hier ben ik dan. Het is inmiddels woensdag. Gisteren was het Adries verjaardag.Hij kijkt nog met kleine oogjes de wereld in, door het monteren van de Sinterklaas film. Maar iedereen heeft hem goed bevonden.

Maar wat is het nieuws vandaag !!!!
Helemaal in stijl van de kookkunst van deze blog.

Franse gastronomische maaltijd erkend als immaterieel werelderfgoed

De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties Unesco heeft vandaag verschillende kandidaturen goedgekeurd in het "immaterieel werelderfgoed van de mensheid". Zo werd onder andere de "gastronomische maaltijd van de Fransen" erkend, en ook China verkreeg het label van Unesco voor de bescherming van de Oeigoerse cultuur.

Het is de eerste keer dat gastronomie voorkomt op de werelderfgoedlijst. De experts van Unesco die deze week zijn samengekomen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, oordeelden dat de Franse gastronomische maaltijd, met alle bijbehorende rituelen en presentatie, voldeed aan de voorwaarden om te behoren tot de lijst van immaterieel werelderfgoed. Volgens het comité gaat het om een "sociaal gebruik dat als doel heeft om de belangrijkste momenten in het leven van individuen en groepen te vieren."


Nou, dat is geweldig nieuws. Ik vind van wel en daarom gaan we rustig verder.
Ik moet zeggen dat het goed gaat.Het kookboek verwijst je wel vaak terug naar andere pagina's, maar dat is te begrijpen. Alle handelingen zijn al ergens anders een keer gedaan. daarom begrijp je op den duur hoe het in elkaar zit met het koken.
Het lezen in het boek, voordat je aan een nieuw recept begint, is het halve werk. Een kwart is de afwas en het andere kwart is het daadwerkelijke koken.

Dan ben ik nog bij mijn 3 lieve varkentjes geweest na een veel te lange tijd.
Over deze leuke dieren hebben Annemieke en ik een leuk boekje gemaakt.
zwientje het vrolijke varkentje

Ja, het weerhoud je van veel en vaak vlees te eten. Je kunt het lekker klaarmaken en dan iedereen uitnodigen om mee te eten. Dat is de truc. Allemaal een beetje vlees en af en toe geen vlees.
Nou, ik moet nog even werken en vanmiddag beginnen we aan de eclairs of aan het soezendeeg.

2 opmerkingen:

  1. Heb je hier ook een recept van? Hij ziet eruit als een heerlijke vochtige taart met een zachte kruim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je hier ook een recept van? Hij ziet eruit als een heerlijke vochtige taart met een zachte kruim

    BeantwoordenVerwijderen